Направи запитване

ДФ „Компас Глобъл Трендс“ завърши януари 2020г. с 2.14%, а дяловете на ДФ „Компас Евроселект“ поскъпнаха с 1.09%

Фев. 07, 2020
Месечен бюлетин януари 2020г.
ПАЗАРЕН КОМЕНТАР

След година на силен растеж за всички класове активи пазарите започнаха 2020 г. с нова вълна оптимизъм, който се задържа през по-голямата част от месец януари. В основата на доброто настроение бяха събития като подписването на първа фаза на търговската сделка между САЩ и Китай, както и добрите икономически данни, които сигнализираха за възстановяване на световната икономика. Напрежението по оста САЩ-Иран за кратко притесни инвеститорите в началото на годината, но то беше бързо овладяно без значителни корекции на пазарите. Въпреки това, пазарите все пак регистрираха спадове в края на месеца, след като стана ясно, че в Китай се разпространява нов коронавирус. Вирусът е заплаха не само за местното население, но и за все още крехкия глобален ръст при светкавично разпространение извън страната.


ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДФ "Компас Глобъл Трендс"

ДФ „Компас Глобъл Трендс“ започна годината силно с ръст от 2.14% за януари, изпреварвайки по доходност водещите американски и европейски индекси. С доходност близка до тази на фонда  отчете технологичният индекс NASDAQ, който повиши стойността си с 1.99% през януари. Широкият индекс S&P 500 и индустриалният индекс Dow Jones отчетоха спад в стойността си съответно с -0.16% и – 0.99%.


ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДФ "Компас Евроселект"

ДФ „Компас Евроселект“ също започна силно годината, изпреварвайки по дохдност водещите европейски индекси. Дяловете на фонда поскъпнаха с 1.09% през януари като оставиха далеч зад себе си немския индекс DAX и широкия европейски индекс EURO Stoxx, които отчетоха спад в стойността си от -2.02% и -1.80% за същия период.

Ако желаете да се запознаете по-подробно с представянето на ДФ Компас Глобъл Трендс и ДФ Компас Евроселект през януари, както и да получите повече информация относно развитието на глобалните финансови пазари и очакванията на мениджмънта, моля кликнете ТУК, за да разгледате целия бюлетин в PDF формат.