Направи запитване

Новини

25.05.2022

PayPal, една от най-утвърдените електронни системи за дигитални плащания, е част от портфейла на ДФ Компас Глобъл Трендс

PayPal позволява изпращане на пари от България, а българските потребители могат и да получават средства, като по този начин се отварят много врати за българския потребител;
През първото тримесечие на 2022 г. общият обем на плащанията на PayPal се увеличава с 13% на годишна база до 323 милиарда долара;
В САЩ е изключително популярен сред младежите дигиталния портфейл на PayPal – Venmo;
В момента акциите на PayPal са подценени и се търгуват на нивата от 2018 година, което прави инвестицията в тях много перспективна.
Научи повече
23.05.2022

Седмичен обзор на пазарните събития: Пазарите в САЩ завършиха по-ниско

Основните индекси в САЩ завършиха на отрицателна територия за 7-ма поредна седмица. Това е най-дългата губеща серия от над 10 години. S&P500 се приближава до територията на мечия пазар със своите 17% понижение. Инвеститорите остават загрижени за потенциалното въздействие на инфлацията върху икономиката, бъдещото агресивно увеличение на лихвите и забавянето растежа на  корпоративните печалби.
Научи повече
comment
16.05.2022

Седмичен обзор на пазарните събития: Американски и международни акции. Пазарите завършиха миналата седмица на червена територия.

Основните пазарни индекси на САЩ завършиха отрицателно за 6-та поредна седмица. Това не се е случвало от 2011г. Повечето инвеститори остават загрижени за въздействието на инфлацията върху икономиката, корпоративните печалби и оценките на акциите като се има предвид индекса на потребителските цени за САЩ публикуван на 11-ти – сряда.
Научи повече
10.05.2022

Април за първи път от 1970г. насам с лоши резултати за пазарите на акции. Налице са рискове повишената инфлация да продължи.

Април исторически е един от най-силните месеци за пазарите на акции. Тази година обаче се вписва сред един от най-лошите от 1970 г. насам. Сред основните фактори довели до това са: военният конфликт в Европа, притесненията за забавяне на глобалния икономически растеж, вдигане на лихвите от Федералния резерв за САЩ (ФЕД), както и рестрикциите в Китай. 
Научи повече
беар
27.04.2022

Американските пазари са волатилни на фона на рекордна инфлация

Подходящо време за инвеститорите с дългосрочен хоризонт?

В последно време все повече се обсъжда темата за рецесия и дали облаците не са зад хоризонта. След двугодишно покачване, почти без прекъсване, всеки се притеснява, че най-малкия дисбаланс може да преобърне пазарите. Веригата на доставките все още не се е възстановила напълно след многократните локдауни, предприети в световен мащаб за борба с пандемията. Погледнато исторически Covid 19 е най-кратката рецесия в историята на САЩ. Тя продължи само два месеца, но все още хвърля своята сянка. За сравнение трябва само да си спомним кризата от 2008г. Тя беше резултат от голямата рецесия продължила между 2007г.-2009г., най-продължителната в съвременната история, със спад в БВП от 4.3%. В резултат на пандемията, безпрецедентните стимули и проблема с доставките доведоха до рекордна инфлация. Тя допълнително беше нажежена със скок в цените на горивата покрай военния конфликт в Украйна и наложените санкции на Русия. Такъв контекст определено провокира въпроси и притеснения относно близкото бъдеще и перспективите пред инвестициите.
Научи повече
20.04.2022

Компас Инвест АД вече предлага Подаръчна карта за инвестиция в дялове на договорен фонд по избор

Подарете подарък със смисъл - подарете инвестиция: Compass Invest Gift Card

Управляващо дружество Компас Инвест АД стартира предлагането на нов продукт – Compass Invest Gift Card, чрез който може да подарите инвестиция в дялове на договорен фонд на дружеството по избор.
Научи повече
14.04.2022

Негативно тримесечие за водещите индекси върху акции. Възходящ тренд в цените на суровините.

Въпреки позитивния завършек за месец март водещите индекси върху акции отбелязаха негативно първо тримесечие на годината. Комбинацията от началото на военния конфликт в Европа, покачващата се инфлация и все още осезаемото влияние на коронавируса повишиха значително несигурността на финансовите пазари. В същото време данните за пазара на труда в САЩ бяха по-добри от очакванията. В отговор на това Федералния резерв представи най-значителната промяна в политиката си в рамките на две поредни срещи. Само преди три месеца никой от членовете на ФЕД не очакваше основният лихвен процент да бъде над 2.25% в края на годината. След последната среща стана ясно, че почти всички членове виждат 2.25% като минимум, а някои дори 3.75%.
Научи повече