Направи запитване

Новини

май 2020
13.06.2020

Месечен Бюлетин на ДФ "Компас Глобъл Трендс" и ДФ "Компас Евроселект" към 30 Юни 2020г.

Пореден силен месец за пазарите на акции и облигации на фона на значителната ликвидна подкрепа от централните банки. Допълнителен оптимизъм наблюдавахме заради публикуването на позитивни икономически данни.   През юни широкият щатски индекс S&P 500 нарасна с 1.84%, технологичният NASDAQ се повиши с 5.99%, а индустриалният Dow Jones понижи стойността си с -1.45%. Разликата в представянето на индексите показва разминаването между отделните сектори и зависимостта им от мерките срещу COVID-19. Европейските индекси също отчетоха значителен ръст през месеца, оставайки все още на по-ниски нива спрямо началото на годината. Заедно с доброто представяне на рисковите активи, традиционните хеджиращи инструменти като облигации и злато също отчетоха повишение.Централните банки и в САЩ, и в Европа, както и в останалите развити икономики, дават ясен сигнал, че ще продължат да подкрепят ликвидността на пазарите при необходимост. Бюджетните мерки на правителствата също допринасят за поддържане на потреблението и доходите на хората.
Научи повече
Инвестирай от вкъщи
09.04.2020

Компас Инвест предоставя възможност за дистанционно закупуване на взаимни фондове и портфейлни инвестиции чрез услугата Инвестирай от вкъщи

Управляващото дружество Компас Инвест АД  въведе възможност за дистанционно закупуване на взаимни фондове или структуриране на  инвестиционни портфейли за физически лица чрез неприсъствена идентификация. Това ще позволи на всички инвеститори, които искат да се възползват от  текущите  пазарни цени на финансовите инструменти в настоящата пазарна ситуация,  да направят своята инвестиция, без да се налага да посещават офис на дружеството.
Научи повече
15.03.2020

Важна информация:

Във връзка със създалата се ситуация с разпространението на COVID-19 и обявеното извънредно положение в страната, и с цел предпазване на клиентите и служителите на „Компас Инвест" АД,  въвеждаме следните промени при работа с клиенти, считано от 16.03.2020 г.: 
Научи повече
Месечен бюлетин януари 2020г.
07.02.2020

ДФ „Компас Глобъл Трендс“ завърши януари 2020г. с 2.14%, а дяловете на ДФ „Компас Евроселект“ поскъпнаха с 1.09%

След година на силен растеж за всички класове активи пазарите започнаха 2020 г. с нова вълна оптимизъм, който се задържа през по-голямата част от месец януари. В основата на доброто настроение бяха събития като подписването на първа фаза на търговската сделка между САЩ и Китай, както и добрите икономически данни, които сигнализираха за възстановяване на световната икономика. 
Научи повече