Направи запитване

Новини

22.11.2021

Временно спиране на продажбата и обратното изкупуване на дялове

Уважаеми клиенти,

уведомяваме Ви, че с решение на Съвета на директорите на Компас Инвест АД временно се спира продажбата и обратното изкупуване на дяловете на управляваните договорни фондове на 29, 30 и 31 декември 2021 г.
Научи повече
Месечен бюлетин
09.11.2021

Пазарите на акции с нови върхове. ЕЦБ: инфлацията е временна. Потреблението с най-голям принос за ръста на БВП в Еврозоната.

Въпреки слабото начало повечето пазари на акции завършиха октомври с ръстове, отбелязвайки и нови върхове. Притеснения относно макроикономическата ситуация и промяна в монетарните и фискалните политики бяха засенчени от силно начало на отчетния сезон в САЩ. За третото тримесечие на годината 80% от компаниите публикуваха резултати по-високи от очакванията. С постепенното овладяване на COVID-19 вероятността за затваряне на икономиките намалява, а фокусът на инвеститорите се измества към справяне с последствията от пандемията. Проблеми с предлагането и доставките, енергийната криза и повишаващата се инфлация са ключовите теми, които ще повлияят и на държавните политики
Научи повече
06.11.2021

УД Компас Инвест търси да назначи Специалист "Продажби"

Искате ли станете част от най-успешния екип на български пазар в сферата на инвестиционните продукти?
 
Кандидатствайте сега за позицията Специалист Продажби в Компас Инвест АД - една от водещите компании в управлението на активи.

 

Научи повече
Месечен Бюлетин
12.10.2021

Месечен бюлетин на ДФ Компас Глобъл Трендс и ДФ Компас Евроселект и пазарен анализ към 30 Септември 2021 г.

През септември пазарните индекси в повечето от развитите държави, включително тези на САЩ и Европа, се понижиха. Причината за това бяха опасенията от нарастващата инфлация и очакванията за повишаване на лихвените проценти от страна на централните банки. Други фактори, които допринесоха за пониженията през месеца, бяха очакванията за по-слаб от предварителните очаквания икономически растеж. Високите разходи за международна търговия и глобалния недостиг на редица стоки продължават да притесняват инвеститорите. Въпреки очакванията за по-умерен икономически растеж, вероятността от рецесия за момента остава ниска.

Научи повече
16.09.2021

Промени в разходите за записване (покупка) и обратно изкупуване (продажба) на дялове на управляваните от Компас Инвест АД договорни фондове

С решение на Съвета на директорите от 01.09.2021г. и последващо одобрение от Комисията за финансов надзор от 15.09.2021 г.са променени разходите за записване(покупка) и обратно изкупуване(продажба) на дялове на управляваните от Компас Инвест АД договорни фондове, както следва:

Научи повече
Месечен Бюлетин
10.09.2021

Месечен бюлетин на ДФ Компас Глобъл Трендс и ДФ Компас Евроселект и пазарен анализ към 31 Август 2021 г.

В Европа и САЩ пазарите на акции за шести пореден месец отчетоха ръст на фона на облекчаване на противоепидемичните мерки и силни икономически данни. Най-голям ръст през август отбелязаха акциите на компании във фаза на растеж, следвани от тези в развиващите се пазари.

Научи повече