Направи запитване

Новини

10.08.2022

Пазарите на акции в САЩ отчетоха ръст през юли

След значителния спад през първото полугодие пазарите на акции в САЩ отчетоха ръст през юли. Най-голямо повишение регистрираха акциите на компании във фаза на растеж, отразявайки интереса на инвеститорите към по-рискови активи. Аналогично при пазарите на облигации с най-добро представяне за месеца се наредиха по-рисковите високодоходни инструменти. Суровините също отчетоха ръст предвид притесненията за ограничените доставки на газ от Русия. Развиващите се пазари отбелязаха лек спад заради Китай, където натежа негативният ефект от проблемите с имотния сектор.
Научи повече
08.08.2022

Седмичен обзор: Пазарите в САЩ завършиха смесено

Миналата седмица основните пазарни индекси в САЩ завършиха разнопосочно, тъй като индексите на „растеж“ (growth index) задминаха тези на „стойността“ (value index). Резултатите от печалбите за второто тримесечие за много компании, които се намират във фаза на растеж, не бяха толкова слаби, колкото се опасяваха някои анализатори. Това доведе до обръщане на настроенията през последните две седмици. Енергетиката отбеляза най-лошата възвръщаемост сред секторите тази седмица, след като цените на петрола паднаха до шестмесечно дъно.
Научи повече
04.08.2022

Booking Holdings - най-голямата туристическа агенция, част от портфолиото на ДФ Компас Глобъл Трендс

Booking Holdings e част от портфолиото на Договорен фонд Компас Глобъл Трендс. Тя е най-голямата туристическа агенция в света, преди е била  известна като Priceline.com. Тя свързва пътници и хотели, улеснява организирането и бюджетирането на различни по цел пътувания. Компанията предлага на своя сайт над 2,5 милиона имота в 220 държави. Всички обяви са подробно описани със снимки, отзиви и подробности за удобствата, предлагани във всеки имот. Възможностите за настаняване, които предлага сайтът, варират от хотели и мотели до къщи и апартаменти, хостели, като се предлагат нощувки със закуски и други.
Научи повече
01.08.2022

Седмичен обзор: През изминалата седмица S&P 500 се покачи с над 4%

Основните индекси в САЩ завършиха изминалата седмица положително, тъй като компаниите на „растежа“(growth stocks) и на „стойността“(value stocks) отбелязаха солидни печалби. Последните данни за второто тримесечие не бяха толкова слаби, колкото очакваха някои анализатори. Резултатите от приходите бяха подчертани от добрите отчети на Amazon и Apple. Признаците за охлаждане на инфлацията и облекчаването на страховете от прекалено затягане оказаха подкрепа на пазара и купувачите взеха надмощие.
Научи повече
29.07.2022

Как да подсигуря финансово бъдещето на моето дете?

Несъмнено времето, в което живеем е предизвикателно. Поставени сме в среда на несигурност както за нашите финанси, така и за финансовото бъдеще на нашите деца. Все повече запитвания получаваме от страна на родители, които търсят удобно, лесно решение за финансово подсигуряване на децата си, като една от основните цели е финансова подкрепа за образованието им.
Научи повече
27.07.2022

Nvidia с голям потенциал на пазара на центрове за данни

През последното десетилетие S&P 500 осигури впечатляваща средна годишна възвръщаемост. Инвеститорите трябва да обмислят използването на тазгодишния спад на фондовия пазар като възможност да добавят страхотни компании към своите портфейли на атрактивни цени. Nvidia (част от портфолиото на ДФ Компас Глобъл Трендс) е една от тези компании, които си струва да бъде закупена сега.
Научи повече
25.07.2022

Седмичен обзор: Основните американски индекси завършиха изминалата седмица по-високо

Основните американски индекси завършиха изминалата седмица по-високо. Компаниите във фаза на растеж се представиха по-добре в сравнение с т.нар. "value stocks”, благодарение на подкрепата на компаниите от сектора на потребителските стоки с цикличен характер. Намаляването на натиска от страна на суровините и подобряването веригата на доставки може да доведе до по-оптимистични настроения на пазарите.
Научи повече