Направи запитване

Новини

01.12.2023

Временно спиране на продажбата и обратното изкупуване на дялове през декември

Уважаеми клиенти,
уведомяваме Ви, че с решение на Съвета на директорите на Компас Инвест АД временно се спира продажбата и обратното изкупуване на дяловете на управляваните договорни фондове на 15, 28 и 29 декември 2023г.
Емисионната стойност и цената на обратно изкупуване, по които ще бъдат изпълнени поръчките за продажба и обратно изкупуване, приети на 14 декември 2023г., ще бъдат обявени на 18 декември 2023г.
Приемането на поръчки за обратно изкупуване и продажба на дялове на договорните фондове се възобновява, считано от 18 декември 2023г.
Емисионната стойност и цената на обратно изкупуване, по които ще бъдат изпълнени поръчките за продажба и обратно изкупуване, приети на 22 декември 2023г., ще бъдат обявени на 02 януари 2024г.
Приемането на поръчки за обратно изкупуване и продажба на дялове на договорните фондове се възобновява, считано от 02 януари 2024г.

Екипът на Компас Инвест АД ви пожелава весели празници и много успехи през новата 2024г.!
Научи повече
01.12.2023

"Зимни празници “ с Компас ИнвестЗимните празници в Комапс Инвест ще продължат от 01.12.23 г  чак до 31.01.24 г.  Приготвили сме Ви специален Празничен Бонус от 100 лв. за всички клиенти, които закупят дялове за минимум 1000 лв. Може да изберете дялове във всеки един от управляваните от дружеството фондовете. • ДФ Компас Глобъл Тренд; • ДФ Компас Евроселект; • ДФ Фъндс Селект 21; • ДФ Стратегия; • ДФ Прогрес; • ДФ Евростабилност; • ДФ Плюс.

Научи повече
14.11.2023

През октомври акциите и облигациите се понижиха, в следствие на геополитическата несигурност и високите лихвени проценти.

Облигациите и акциите се понижиха едновременно през октомври в следствие на ръста в доходността на облигациите, а повишената геополитическа несигурност натежа върху пазарните нагласи. Основните пазарни индекси, следващи представянето на акциите се понижиха през месеца, отразявайки нарастващата макро и геополитическа несигурност. В САЩ индексите S&P500 и Nasdaq се понижиха съответно с 2.20% и 3.68%, въпреки позитивните макро данни за икономическия растеж и заетостта.

Научи повече
14.11.2023

Драгомир Великов и Ивайло Ангарски - За пазара на управление на активи и Генеративния Изкуствен интелект (Gen. AI)

Какви са наблюденията ти във връзка с най-важните приоритети за фирмите, които вече прилагат Gen AI? И най-общо казано, как те интегрират Gen AI в своите бизнес модели?
 Възможностите се виждат по цялата верига на стойността в продажбите и обслужването на клиенти, разработването на продукти, инвестициите в научни изследвания и средния и бек офис. Първоначалните случаи на използване биха включвали изготвяне на персонализирани доклади за pitch или RFP и продажби, синтез на изследвания и извличане на данни в областта на изследванията и кодиране в I.T.
Научи повече
И тази година подкрепяме престижния Investor Finance Forum
31.10.2023

И тази година подкрепяме престижния Investor Finance Forum

С вълнение съобщаваме, че и тази година подкрепяме Investor Finance Forum - най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона. 
Като дружество, награждавано неведнъж в сферата на Asset и Wealth мениджмънта и управляващо договорния фонд с най-висока доходност от началото на 2023 г. - Компас Глобъл Трендс, ще се впуснем в дискусии за актуалните тенденции и стратегии, оформящи бъдещето на финансите.
Форумът дава възможност да останем свързани както с останалите лидери в бранша, така и с Вас – нашите клиенти.
Научи повече
12.10.2023

Войната и инвеститорите

Инвеститорите и реакцията им по време на несигурните периоди
 
  • Несигурност и страх  
  • Избягване на риска 
  • Дефанзивни стратегии за акции
  • Дългосрочна перспектива
  • Психологически фактори
Научи повече
11.10.2023

През септември пазарите се понижиха, заличавайки част от ръстовете от началото на годината

След силното представяне на пазарите през първата половина на 2023 година, третото тримесечие предложи доста сложна за навигиране среда, водейки до едновременно понижение на глобалните акции и облигации. Световният индекс MSCI World записа най-лошото си представяне от началото на годината, понижавайки с 3.36% през третото тримесечие и 4.28% през септември. Американските индекси S&P 500 и NASDAQ се понижиха с 4.87% и 5.81% през септември.

Научи повече