Направи запитване

Месечен Бюлетин на ДФ "Компас Глобъл Трендс" и ДФ "Компас Евроселект" към 31 Юли 2020г.

Авг. 13, 2020
май 2020
ПАЗАРЕН КОМЕНТАР
Възходящото движение на водещите индекси върху акции продължи и през юли благодарение на мерките за подкрепа на икономиката от страна на правителствата и централните банки. Широкият щатски индекс S&P 500 отчете ръст от 5.51% през месеца, като достигна нивата си от преди началото на пандемията. Технологичният NASDAQ се повиши с 6.82% през юли и достигна нови исторически върхове, задвижван в голяма степен от най-големите технологични компании (Facebook, Apple, Amazon, Alphabet, Netflix, Microsoft). При европейските индекси наблюдавахме миксирано движение: германският индекс DAX приключи месеца почти без промяна спрямо юни, докато широкият Euro Stoxx и френският CAC 40 се понижиха. През месеца сериозен ръст отчете и цената на златото (11% за месеца и 30% спрямо началото на годината) на фона на спад на щатския долар спрямо всички основни валути.


ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДФ "Компас Глобъл Трендс"
Цена за един дял на фонда за периода от 1 април 2014г.  до 31 Юли 2020г.ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДФ "Компас Евроселект"
Цената на един дял на ДФ „Компас Евроселект“ беше 0.9344 EUR, което е слаб ръст спрямо края на юни и спад от -3.76% спрямо началото на годината. Отчетеният спад е по-малък в сравнение с водещите европейски индекси, които остават на негативна територия спрямо началото на годината. Германският индекс DAX изгуби -7.06% от стойността си спрямо началото на годината, широкият европейски индекс EURO STOXX задълбочи движението си в негативната територия със спад от -14.31%, за същия период и френският CAC 40 се понижи до -19.98%. 

Цена за един дял на фонда за периода от 16 юли 2018г.  до 31 Юли 2020г.

 
Запознайте се по-подробно с представянето на ДФ Компас Глобъл Трендс и ДФ Компас Евроселект през юли, и разберете повече относно развитието на глобалните финансови пазари и очакванията на мениджмънта ТУК