Направи запитване

Компас Инвест за борбата с DеерFаке

Окт. 09, 2023
 
 [София, 06.10.23г.] 
 
В епохата на бързо развитие на   технологиите заплахата от измами с AI генерирани  съобщения е по-голяма от всякога. Компас Инвест,   като едно от водещите дружества за финансови консултации, с гордост се обявява като част oт ангажираните с борбата с тази заплаха и като инициатор за обучението на обществеността как да  избегне превръщането си в жертва на фалшиви инвестиционни схеми. Deepfake включват използването на изкуствен интелект и усъвършенствана компютърна графика за създаване на изключително убедителни фалшиви видео и аудио записи, често представящи се за известни личности. Тези измамни тактики се използват все по-често, за да бъдат въвлечени нищо неподозиращите инвеститори в измамни схеми.
 
В Compass Invest отчитаме този набиращ популярност проблем за изключително сериозен, както и значението на осведомеността на интеренет потребителите. Затова решихме да започнем кампания, в която да предоставим на хората необходимите знания и инструменти как да разпознават и избягват фалшиви инвестиционни схеми с включено AI. 

"Живеем в епоха, в която технологиите могат да бъдат както решение, така и проблемВъпреки че иновациите отварят нови врати за напредък, те също така създават възможности за тези, които имат злонамерени намерения. Компас Инвест се ангажираме да дадем на обществеността знания, за да може да различава истинските инвестиционни възможности от измамните схеми."

Ще споделим безплатни ресурси и съвети за разпознаване на измами, свързани с фалшиви инвестиции и deepfake. Тези ресурси ще бъдат достъпни на уебсайта и Facebook страницата ни.

"Нашата мисия винаги е била да даваме на хората знания, от които те се нуждаят, за да вземат информирани финансови решения."

Ще работим в тясно сътрудничество с правоприлагащите органи и експертите по киберсигурност, за да изпреварим развиващите се тактики за измами. Компас Инвест приканват всички граждани да се включат в борбата срещу deepfake, като останат информирани и бдителни. Заедно можем да защитим финансовото си благосъстояние и да допринесем за по-сигурно бъдеще.