Направи запитване

За нас

  • Всички услуги в сферата на доверителното управление на активи и договорни фондове;
  • Над 500 млн. лв. активи под управление;
  • 7 договорни фонда;
  • Над 300 институционални и индивидуални клиенти – утвърдени местни и международни институции, както и физически лица от различни сфери на обществения и професионалния живот;
Най-големият актив на компанията е нейният висококвалифициран екип от специалисти, включващ асет мениджъри и инвестиционни банкери с дългогодишен опит, отлична финансова експертиза и глобална мрежа от контакти.

Управляващо дружество Компас Инвест АД е собственост на акционерно дружество Компас Капитал АД. Като част от групата, Компас Инвест АД извършва услугите по доверително управление, както и организирането и управлението на договорни фондове.
Компас Капитал АД е независима компания за инвестиции и корпоративни финанси с комплексно обслужване в тази област. Централното управление на дружеството е в гр. София и има партньорски офиси в страната и чужбина. Компас Капитал АД си сътрудничи активно с водещи юридически практики, консултанти и международни инвестиционни банки.

Визия

Нашата Визия е да бъдем водеща компания в управлението на финансови активи.

Мисия

Нашата Мисия е да осигуряваме максимална доходност на инвеститорите като прилагаме нашата постоянно еволюираща инвестиционна философия и практика.
 

Основен екип

Ивайло Ангарски

ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР

Професионален опит: От 2011г. насам изпълнителен директор на УД Компас Инвест. Повече от 22 години опит в сферата на финансите и експертиза в управлението, започнал кариерата си в отдела на Dresdner-Kleinwort по Глобален дълг, форекс и местни пазари, поставил основата на успешни бизнес операции на чужди инвеститори в България, бил е в консултантските екипи на някои от най-големите инвестиционни проекти в България, собственик е на фирма за финансов консултинг от 2008 година.

Образование: Бакалавърска степен по счетоводство и финанси от Warwick Business School, Сертификат по общи бизнес науки с концентрация в инвестициите от UCLA (Калифорнийски Университет Лос Анджелис).

Драгомир Великов

ГЛАВЕН ИНВЕСТИЦИОНЕН МЕНИДЖЪР, CAIA

Професионален опит: От 2011г. насам главен инвестиционен мениджър на УД Компас Инвест. Повече от 27 години опит в сферата на капиталовите пазари, бил е ръководител отдел Инвестиционно банкиране в Raiffeisen Bank. Драгомир има богат опит в търговията с ценни книжа, както и в инвестиционното банкиране, капиталовите пазари, управление на активи, финансов консултинг, заемал позицията на главен изпълнителен директор в EFG Securities Bulgaria (регионален клон на EFG Eurobank Securities). Лицензиран инвестиционен косултант. CAIА – лицензиран консултант за алтернативни инвестиции. Член на Българската Макроикономическа асоциация.

Образование: Магистърска степен по Икономика от УНСС, MBA от Hult International Business School – Бостън, САЩ

Андрей Пръмов

ЧЛЕН НА СЪВЕТА НА ДИРЕКТОРИТЕ

Професионален опит: От 2016г. член на Съвета на Директорите на УД Компас Инвест. Член на Международната асоциация на банковите валутни дилъри в Париж и член на съвета на настоятелите на фондация "Атанас Буров". Управител на финансовата компания „Адлон Дисконт“. Професионалният му път минава през: член на Съвета на Директорите на БФБ-София, Председател на Арбитражен съд към БФБ-София, главен дилър в Стопанска банка (сега СИБАНК), Пощенска банка, Международната банка за инвестиции и развитие. Специализирал е в Булбанк, в инвестиционните банки „Sаlomon Brothers“ и „Drexel Burnham“, в Lloyds Bank – Лондон, както и борсови операции на борсите в Чикаго и Ню Йорк.

Образование: Висше икономическо, ВИИ Карл Маркс (УНСС), Специалност „Международни икономически отношения“