Направи запитване

ДФ „Компас Глобъл Трендс“ с доходност от 4.09% през месец ноемрви, а ДФ „Компас Евроселект“ - с 4.21% за същия период

Дек. 13, 2019
mr november
ПАЗАРЕН КОМЕНТАР
Позитивни очаквания, свързани с развитието на търговските отношения между САЩ и Китай, продължиха да движат  оптимизма на инвеститорите и през ноември. Водещите индекси в САЩ достигнаха нови исторически върхове. Изключение от общия позитивен тренд бяха развиващите се пазари, които приключиха месеца със спад.

ПРЕДСТАВЯНЕ ДФ "Компас Глобъл Трендс"
С доходност от 4.09% през последния месец ДФ „Компас Глобъл Трендс“ изпревари всички глобални индекси върху акции, с изключение на технологичния NASDAQ.  При цена на един дял от 1.2212 лв. към края на ноември доходността от началото на годината достигна 14.43%. За сравнение през последния месец водещите щатски индекси върху акции (44% от активите на фонда са инвестирани в американски компании) също отбелязаха повишение. Широкият индекс S&P 500 нарасна с 3.4%, а технологичният индекс NASDAQ повиши стойността си с 4.5% за месеца.


ПРЕДСТАВЯНЕ ДФ "Компас Евроселект"
С ръст от 4.21% през ноември, ДФ „Компас Евроселект“ изпревари водещите европейски индекси върху акции (всички инвестиции в акции в портфейла са в европейски компании). За същия период немският индекс DAX отчете ръст от 2.87%, а широкият европейски индекс Euro Stoxx нарасна с 2.73%. С цена на един дял от 0.9612 EUR ДФ „Компас Евроселект“ постигна ръст от 15.32% спрямо началото на годината.

Ако желаете да се запознаете по-подробно с представянето на ДФ Компас Глобъл Трендс и ДФ Компас Евроселект през ноември, както и да получите повече информация относно развитието на глобалните финансови пазари и очакванията на мениджмънта, моля кликнете ТУК, за да разгледате целия бюлетин в PDF формат.